Supa de rosii

de Anamaria Cook in Supe, 6 Noi 2012 | 14367 vizualizari

 

Si dupa un mic va aduc un bol de supa fierbinte de rosii ca doar este frig afara.

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii rosii in bulion sau 10 rosii oparite decojite si taiate bucati mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 tulpini telina
  • un ardei gras
  • o lingurita oregano
  • un cub condiment legume
  • un ardei iute
  • fidea (eu am folosit 4 rotocoale de fidea)
  • patrunjel tocat marunt (dupa gust)
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

  Taiati legumele (in afara de rosii) in cuburi mici si caliti-le in putin ulei cu un praf de sare si piper.

  Cand legumele s-au calit adaugati apa (in functie de cata supa vreti sa faceti) cubul de legume si rozmarinul apoi lasati sa dea in fiert.

  Adaugati rosiile cand legumele sunt aproape fierte (eu le-am dat printr-o sita pentru a  elimina semintele) lasati sa mai dea intr-un clocot.

  Taiati ardeiul iute pe jumatate, indepartati semintele taiati-l in fasii subtiri si puneti-l in oala .

  Adaugati fideaua in supa si lasati la foc mic pana ce aceasta s-a fiert.

  La final adaugati patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si piper.

 POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă de ceapă